Cara Tukar Limit DuitNow QR Agrobank AGRONet Mobile

Posted on

Kalau Anda ni macam aku, yang selalu guna DuitNow QR Agrobank, mesti pernah rasa geram sebab limit harian atau bulanan terlalu kecik, kan? Haish! Memang boleh buat kepala panas.

Haaa, masalah dia simple je, tapi boleh buat kepala pening. Imagine la, Anda tengah nak bayar barang mahal sikit, pastu “Sorry, transaksi melebihi had harian.”

Betul tak, geram, kan? Lagi-lagi kalau business or perniagaan, confirm terasa sangat. Bukan main lagi kalau limit bulanan pulak. Kadang-kadang rasa macam terbelenggu je.

Nah, ni yang lagi buat kepala pening. Kadang-kadang tak faham betul kenapa limit tu kecik sangat. Dah la nak buat benda penting, asyik kena had limit.

Rasa macam terbatas je, kan? Dan agak menyakitkan hati bila kita tahu ada benda yang kita nak beli tapi terkandas sebab limit ni.

Tapi jangan risau, aku ada jalan penyelesaiannya. Dengan AGRONet Mobile, kita boleh tukar limit DuitNow QR dengan senang je!

Cara Tukar Limit DuitNow QR Agrobank
Cara Tukar Limit DuitNow QR Agrobank

Cara Tukar Limit DuitNow QR Agrobank Melalui AGRONet Mobile

Berita baik untuk Anda yang dah fed up dengan limit DuitNow QR Agrobank ni! Aku baru tau yang kita boleh tukar limit tu guna AGRONet Mobile. Caranya senang ikuti step berikut:

  1. Pertama-tama, masuk la dulu dalam aplikasi AGRONet Mobile. Kalau tak login lagi, login dulu la. Biasa la, masukkan ID dan password.
  2. Lepas dah masuk, korang tengok la kat menu tu, cari yang bertulis DuitNow QR. Click je kat situ.
  3. Bila dah click DuitNow QR, korang tengok la ada option Manage DuitNow QR.
  4. Pada bahagian ni, korang kena pilih akaun yang nak diubah limitnya. Lepas tu, masukkan la limit yang korang nak. Click button Next lepas tu.
  5. Pastu, korang kena masukkan PIN 6 digit yang korang dah set masa register DuitNow QR tu.
  6. Next step, korang kena click Request TAC. Pastu, nanti korang dapat nombor TAC kat telefon yang dah korang daftar tu. Masukkan nombor TAC tu dan click Confirm.
  7. Last sekali, lepas korang confirm, tunggu je la SMS notification. Kalau semua berjalan lancar, korang akan dapat SMS yang cakap limit DuitNow QR dah berjaya di-update. Senang kan?

Had Transaksi Harian DuitNow

Untuk transaksi guna DuitNow QR, ada la limit harian maksimum sebanyak RM1,000. Tapi, ni best, tau! Sebab Anda boleh set sendiri limit yang Anda suka melalui AGRONet Mobile. Senang kan?

Tapi, ada satu benda penting ni. Kalau Anda nak buat transaksi lebih dari RM250, kena masukkan PIN number la. PIN number ni macam kunci pintu, lepas RM250 kena confirm dulu. PIN number tu ialah 6 digit nombor yang Anda letak masa daftar DuitNow QR tu. Ingat tau, jangan lupa!

Tapi kalau Anda memang lupa la, relax je. Anda boleh cuba sampai tiga kali untuk masukkan PIN yang betul. Kalau still tak ingat, takpe, Anda boleh reset balik PIN number tu. Jangan risau, diorang bagi peluang la. Jadi, asyik nak reset PIN pun takde masalah.

Dengan adanya had-had ni, Agrobank nak pastikan Anda semua guna DuitNow QR dengan bijak. Tujuan diorang nak bagi pengalaman yang selamat dan efisien kat semua pelanggan. So, Anda kena paham la limit-limit ni, supaya takde hal.

Jadi, tu je la pasal limit DuitNow QR Agrobank ni. Jangan lupa, selalu update diri dengan maklumat terkini, dan baca terma dan syarat betul-betul, okay! Kalau tak faham, tanya je.