Bantuan Touch n Go Customer Service Number WhatsApp

Posted on

Bila kita tengah sibuk guna Touch ‘n Go eWallet, tiba-tiba ada masalah yang buat kita pening kepala. Contohnya, tengah nak reload duit dalam eWallet, tapi tak boleh masuk.

Situasi macam ni memang boleh buat kita rasa tertekan, lagi-lagi bila kita nak guna duit tu untuk sesuatu yang penting.

Selain tu, ada juga yang hadapi masalah dengan pin 6-digit. Lupa pin atau pin tak berfungsi boleh jadi satu masalah besar sebab ia melibatkan keselamatan eWallet kita.

Masalah-masalah ni bukan saja buat kita stress, tapi juga boleh ganggu urusan harian.

Sekiranya ada masalah sikit yang buat kita pening kepala. Jom kita tengok macam mana nak call customer service Touch ‘n Go kalau ada apa-apa masalah.

Kenapa Perlu Call Perkhidmatan Pelanggan Touch n Go?

Ada beberapa sebab utama kenapa Anda mungkin kena call customer service:

  • Tak Boleh Reload eWallet: Kadang-kadang nak tambah nilai tapi tak lepas.
  • Masalah dengan Pin 6-Digit: Lupa pin atau pin tak boleh guna.
  • Cara Cash In/Cash Out dari GO+: Nak tahu macam mana nak masukkan atau keluarkan duit dari GO+.

Cara Call TNG Customer Service

Kalau ada masalah dengan eWallet atau GO+, boleh call Touch ‘n Go eWallet Careline. Ini cara-caranya:

  • Nombor Telefon: +(603) 5022 3888
  • Waktu Operasi: Setiap hari dari Isnin hingga Ahad, 7.00 pagi sampai 10.00 malam, termasuk cuti umum.

Anda juga boleh hantar pertanyaan melalui webform di sini: https://tngd.my/careline-webform.

Perkhidmatan Pelanggan Principal e-Cash

Untuk Anda yang guna Principal e-Cash untuk GO+, ni cara nak hubungi:

  • E-mel: mygoplus@principal.com
  • Nombor Telefon: +(603) 7723 7262
  • WhatsApp: +60162996299
  • Waktu Operasi: Setiap hari dari Isnin hingga Ahad, 7.00 pagi sampai 10.00 malam, termasuk cuti umum.

Kalau Masalah Tak Dapat Selesai

Kalau masalah atau aduan Anda tak dapat diselesaikan oleh Touch ‘n Go atau Principal e-Cash, Anda boleh hubungi BNMLINK, unit penyelesaian aduan di bawah Bank Negara Malaysia.

Ini butirannya:

Alamat: Laman Informasi Nasihat dan Khidmat (LINK)
Aras Bawah, Blok D
Bank Negara Malaysia
Jalan Dato’ Onn
50480 Kuala Lumpur

Mudah je sebenarnya nak call perkhidmatan pelanggan Touch ‘n Go atau Principal e-Cash kalau tahu cara yang betul. Simpan nombor telefon dan maklumat yang penting tu.

Kalau masalah tak selesai dengan Touch ‘n Go atau Principal e-Cash, BNMLINK adalah tempat terakhir untuk minta bantuan.

Dengan panduan ni, Anda boleh pastikan semua masalah Anda dengan Touch ‘n Go dan GO+ dapat diselesaikan dengan cepat dan senang.

Jangan lupa simpan rekod komunikasi dan maklumat yang diberikan oleh customer service untuk rujukan masa depan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *