Cara Mohon Pinjaman IOS Personal Loan Secara Online

Posted on

Anda pernah tak rasa macam hidup ni kadang-kadang buat Anda tercekik dengan masalah kewangan? Jangan risau, sebab pinjaman peribadi IOS ada jawapannya.

Nak tau tak, dengan pinjaman IOS, Anda boleh lupakan semua masalah tu sebab permohonan dia senang, cepat dan selamat.

Anda tahu tak, salah satu perkhidmatan yang paling best pasal pinjaman IOS ni adalah kelajuan dalam proses permohonan dia.

Kalau Anda penah apply pinjaman kat bank, confirm Anda tau camne prosesnya, kan? Dokumen berlambak, kena tunggu berhari-hari, kadang-kadang sampai kena reject.

Tapi dengan IOS personal loan, cerita lain. Permohonan boleh buat dalam talian, takyah nak beratur panjang-panjang.

Lepas submit, tunggu sekejap je, dah dapat keputusan. Nak tau macam mana cara mohon pinjaman IOS ni? Jom kita tengok langkah-langkahnya.

Pinjaman IOS Personal Loan
Pinjaman IOS Personal Loan

Kenapa Pinjaman IOS?

Ada banyak sebab kenapa kita patut pilih pinjaman IOS. Di bawah ni kami senaraikan sebab-sebab kenapa personal loan IOS ni menarik dan berbeza daripada yang lain:

  • Proses permohonan mudah dan pantas. Anda boleh buat permohonan dalam talian dengan hanya beberapa klik.
  • Lulus dalam masa yang singkat. Anda tak perlu tunggu berhari-hari untuk tahu keputusan.
  • Dapat duit dalam masa yang singkat juga. Anda perlukan wang cepat, kan?
  • Pinjaman IOS ada pelbagai pilihan tempoh bayaran. Anda boleh pilih yang paling sesuai dengan kemampuan kewangan Anda.
  • Boleh guna duit pinjaman untuk apa saja yang Anda perlukan. Nak bayar bil, beli barang, atau bercuti, semua boleh.
  • Anda tak perlu risau tentang dokumen yang banyak. Syarat permohonan sederhana dan mudah difahami.
  • Cukup dengan dokumen asas seperti kad pengenalan dan penyata gaji.
  • Kadar faedah yang ditawarkan oleh Pinjaman IOS adalah kompetitif. Lebih rendah berbanding banyak institusi kewangan lain.
  • Pinjaman IOS adalah pinjaman tanpa cagaran. Anda tak perlu letakkan rumah atau kenderaan sebagai jaminan.

Kelebihan Pinjaman MY IOS

Selain daripada sebab-sebab yang telah disebutkan, Pinjaman IOS juga menawarkan beberapa kelebihan istimewa:

  • Anda boleh mendapatkan wang dalam tempoh 1 hingga 5 hari sahaja setelah permohonan disahkan.
  • Pinjaman IOS menyediakan bantuan dan panduan untuk memohon pinjaman walaupun Anda berada dalam senarai hitam atau bankrap.
  • Kaedah pembayaran dengan auto-debit sangat mudah dan mengurangkan kesulitan dalam proses pembayaran.
  • Pinjaman IOS membolehkan Anda meminjam sehingga RM50,000, memberikan lebih banyak fleksibiliti dalam perbelanjaan Anda.
  • Tempoh bayaran pinjaman boleh dipilih dari 90 hari hingga 24 bulan, memberikan lebih banyak pilihan kepada Anda.
  • Kadar faedah maksimum yang ditawarkan adalah 0.75%, menjadikannya lebih berpatutan berbanding banyak pilihan lain.
  • Pinjaman IOS tidak mengenakan yuran permohonan atau pemprosesan. Anda tak perlu membayar apa-apa tambahan.

Syarat Permohonan

Sebelum Anda memohon Pinjaman IOS, ada beberapa syarat permohonan yang perlu diambil perhatian:

  • Anda perlu menjadi warganegara Malaysia.
  • Anda mesti berusia 18 tahun ke atas.
  • Pinjaman IOS terbuka kepada semua golongan pekerja, termasuk pekerja kerajaan, pekerja kilang, pekerja swasta, dan pesara.
  • Anda perlu menerima gaji melalui akaun bank.
  • Jika anda berada dalam senarai hitam, jangan risau, anda masih layak untuk memohon.

Cara Memohon Pinjaman IOS Online

Nak tahu cara nak memohon pinjaman IOS? Senang je! Ikuti langkah-langkah ini:

  1. Pergi ke Laman Web Pinjaman IOS.
  2. Pilih Amaun Pinjaman dan Tempoh Bayaran.
  3. Pilih Negeri.
  4. Masukkan No Telefon Anda. Lepas tu klik First Time Login.
  5. Isi maklumat peribadi yang diperlukan dengan betul.
  6. Muat naik dokumen-dokumen yang diperlukan seperti kad pengenalan dan penyata gaji.
  7. Pastikan semua dokumen adalah sah dan terkini.
  8. Pihak Pinjaman IOS akan menilai permohonan Anda dengan pantas.
  9. Dalam masa yang singkat, Anda akan dapat tahu sama ada permohonan Anda lulus atau tidak.
  10. Sekiranya permohonan lulus, duit akan dimasukkan ke dalam akaun bank Anda.

Baca juga cara mohon pinjaman wang segera 24 jam tanpa dokumen.

Jadual Pinjaman Peribadi IOS

Berikut ni adalah contoh jadual pinjaman peribadi IOS dengan interet 1,5%:

Amount (RM)6 Months 10 Months 12 Months 18 Months 24 Months
 1,000 181.67 115 98.33 70.56 56.67
 2,000 363.33230196.67141.11113.33
3,000  545345295211.67170
4,000  726.67460393.33282.22226.67
5,000  908.33575491.67352.78283.33
6,000  1090690590423.33340
7,000  1271.67805688.33493.89396.67
8,000  1453.33920786.67564.44453.33
9,000  16351035885635510
10,000  1816.671150983.33705.56566.67

Cawangan MY IOS Malaysia

Sekiranya Anda ingin kunjungi cawangan IOS di negeri Anda, Anda boleh lihat makumat berikut:

LokasiAlamatWaktu Operasi
KL & SELANGOROasis Square, E-11-07 Capital 5, No.2, Jalan PJU 1A/7A, Ara Damansara, 47301 Petaling Jaya, Selangor.Mon-Fri 9am to 6pm Sat 9am to 3pm
SEREMBANLot 2-07 Centrepoint Seremban, Lot PT 9149, Jalan Dato Siamang Gagap, 70100 Seremban, Negeri Sembilan.Mon-Sun 10am to 10pm
KEDAHS51, Tkt. 2, Kompleks Star Parade, Jalan Teluk Wanjah, 05200 Alor Setar, Kedah.Mon-Sun 10am to 10pm
JOHOR (Skudai)Lot 3-85, Plaza Tasek, No. 2, Jalan Pendekar 16, Taman Ungku Tun Aminah, 81300 Skudai, Johor.Mon-Sun 10am to 10pm
PULAU PINANGFM04, Mydin Mall Bukit Mertajam, Lot 3424,1619, 1611,1511 & 850, Mukim 6, Jalan Baru, Seberang Perai Tengah, 13600 Seberang Perai, Pulau Pinang.Mon-Sun 10am to 10pm
PAHANG (Coming Soon)Lot 2.02, 2nd Floor Berjaya Megamall, Jalan Tun Ismail, 25000 Kuantan Pahang, Malaysia.Mon-Sun 10am to 10pm
JOHOR (Kluang)Lot 1-71, Jalan Rambutan, Taman Suria, 86000 Kluang, Johor.Mon-Sun 10am to 10pm
IPOHDe Garden – DL1-2/3A & DL1-2/11, 1st Floor, 7 Avenue, De Garden No 1 Persiaran Medan Ipoh, 31400 Ipoh, Perak.Mon-Sun 10am to 10pm

Cara Hubungi IOS Personal Loan

Cara untuk menghubungi IOS Personal Loan melalui nombor telefon 1800 888 105 dan alamat emel general@myios.com.my adalah seperti berikut:

Telefon 1800 888 105

Sekiranya Anda nak call IOS, Anda boleh ikuti step berikut:

  1. Ambil telefon Anda.
  2. Dail nombor 1800 888 105.
  3. Ikut arahan yang diberikan untuk pilihan bahasa dan kemudian pilih nombor yang sesuai dengan pertanyaan atau bantuan yang Anda perlukan.
  4. Bercakap dengan wakil pelanggan yang akan membantu Anda dengan sebarang pertanyaan atau masalah berkaitan Pinjaman IOS.

Emel general@myios.com.my

Mempunyai sebarang pertanyaan yang panjang dan terperinci? Sila hubungi melalui emel:

  1. Buka aplikasi emel atau pergi ke laman web emel Anda.
  2. Tulis emel baru.
  3. Dalam ruangan Penerima atau Alamat Emel, taip alamat emel general@myios.com.my
  4. Tulis subjek emel yang berkaitan dengan pertanyaan atau perkara yang Anda ingin tanyakan.
  5. Tuliskan mesej atau pertanyaan Anda dalam badan emel dengan jelas dan terperinci.
  6. Sekiranya Anda mempunyai sebarang dokumen atau lampiran yang perlu disertakan, pastikan untuk melampirkannya dalam emel.
  7. Semak semula emel untuk memastikan semua maklumat adalah betul dan lengkap.
  8. Hantar emel.

Dengan mengikuti langkah-langkah di atas, Anda boleh dengan mudah menghubungi IOS Personal Loan untuk mendapatkan bantuan atau menjawab sebarang pertanyaan yang Anda ada.

Pinjaman IOS adalah pilihan yang bagus jika Anda perlukan duit dengan cepat dan tanpa banyak masalah.

Proses permohonan yang mudah dan pantas, syarat-syarat yang sederhana, dan kadar faedah yang kompetitif membuatkan pinjaman IOS menonjol dalam pasaran.

Jadi, jika Anda sedang dalam keperluan wang segera, jangan ragu untuk mempertimbangkan pinjaman peribadi IOS.