I Great Partner Great Eastern Takaful Daftar Login

Posted on

Adakah Anda tahu mengapa insurans itu penting, jenis insurans yang Anda perlukan dan bila Anda memerlukannya? Di sini Anda boleh mendapatkan perlindungan yang sesuai untuk setiap peringkat kehidupan Anda dan dana Anda.

Insurans membantu menampung perbelanjaan utama dalam hidup Anda, contohnya dengan mengambil alih perbelanjaan kesihatan dan kemalangan Anda. Terdapat banyak jenis insurans, seperti insurans tradisional kepada pautan unit.

Insurans tradisional ialah insurans yang menyediakan perlindungan daripada risiko nyawa yang mungkin berlaku, manakala insurans berkaitan unit mempunyai manfaat insurans. Dengan memilih insurans yang sesuai dengan keperluan Anda, Anda boleh menguruskan kewangan Anda dengan lebih baik dan mendapat perlindungan untuk kehidupan Anda.

I Great Partner Great Eastern Takaful
I Great Partner Great Eastern Takaful

Apa Itu Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Berhad (GETB) adalah syarikat usaha sama di antara I Great Capital Holdings Sdn Bhd (i-Great), anak syarikat Great Eastern Holdings Limited dan Koperasi Angkatan Tentera (M) Berhad yang telah dilancarkan pada 2010.

Great Eastern Takaful menawarkan pelbagai produk yang boleh memberi pelanggan perlindungan terhadap risiko nyawa yang mungkin berlaku. Jadi, pelanggan boleh menikmati hidup dan fokus pada impian mereka.

Great Eastern Takaful Malaysia memahami keperluan pelanggan. Oleh itu Great Eastern Takaful menyediakan pelbagai penyelesaian alternatif yang disesuaikan untuk melindungi keluarga pelanggan dan memastikan perkara yang paling penting dalam hidup mereka.

Cara Daftar I Great Partner

Perunding Takaful atau penasihat takaful ialah seorang profesional yang menyediakan perkhidmatan perundingan kepada pelanggan insurans.

Khususnya, perunding ini akan bekerja bagi pihak pelanggan, termasuk individu dan syarikat.

Tugas perunding takaful adalah untuk menyediakan penyelesaian kepada bakal pelanggan yang merancang untuk memilih produk insurans, tetapi masih memerlukan maklumat yang lebih mendalam tentang produk tersebut.

Kewujudan perunding takaful ini akan sangat membantu sekiranya bakal pelanggan tidak mempunyai pengetahuan yang mendalam berkaitan insurans. Maklumat tentang produk insurans yang diingini boleh diperolehi dengan lebih jelas melalui perunding takaful.

Register I Great Partner Online

Sekiranya Anda merupakan perunding takaful Great Eastern Takaful, Anda dinasihatkan untuk segera daftar akaun I Great Partner. Berikut langkah-langkah cara daftar I Great Partner:

 1. Buka laman website https://e-sso.greateasterntakaful.com
 2. Klik New Registration.
 3. Masukkan maklumat lengkap Anda.
 4. Selesai.

Cara Daftar I Great Partner di Cawangan

Sekiranya Anda tak ingin daftar I Great Partner melalui online, Anda boleh buat pendaftaran di cawangan Great Eastern Takaful.

 1. Kunjungi mana-mana cawangan Great Eastern Takaful yang berdekatan.
 2. Ambil nombor giliran.
 3. Isi borang pendaftaran yang diberikan oleh pegawai Great Eastern Takaful.
 4. Berikan dokumen yang diperlukan seperti kad pengenalan.
 5. Selesai.

Cara Login I Great Partner Eastern Takaful

Setelah Anda berjaya mendaftar, sila login untuk akses portal I Great Partner.

 1. Buka laman website https://e-sso.greateasterntakaful.com
 2. Klik masukkan User ID dan Password Anda, klik Submit.
 3. Tahniah, Anda berjaya log masuk sistem I Great Partner, selesai.

Sekiranya Anda telah mempunyai pelanggan, Anda boleh daftarkan mereka di portal i-Get In Touch Great Eastern Takaful.

Great Eastern Takaful adalah jenama yang mantap, kaya dengan sumber latihan, dan laluan kemajuan kerjaya berstruktur, Great Eastern Takaful akan membantu meletakkan Anda di laluan kerjaya yang betul.