No Telefon Great Eastern Customer Service Malaysia

Posted on

Kami nak kongsi sikit info penting untuk Anda yang ada urusan dengan Great Eastern. Kadang-kadang kita ada soalan atau perlukan bantuan pasal insurans, kan?

Sebenarnya ada pelbagai cara untuk memudahkan Anda hubungi perkhidmatan pelanggan Great Eastern.

Dengan adanya panduan yang betul, Anda boleh dapat bantuan dengan cepat. Sekarang kami akan kongsikan nombor telefon Great Eastern, alamat emel, serta tips-tips berguna untuk Anda.

Nombor Telefon Great Eastern

Kalau ada apa-apa soalan umum atau kalau Anda di luar negara, boleh je call nombor utama Great Eastern ni +603 4259 8888.

Selain tu, ada juga talian khusus yang dipanggil Careline. Careline ni untuk memudahkan Anda yang ada sebarang pertanyaan atau nak minta bantuan cepat 1300-1300 88.

Sistem IVRS Interaktif

Great Eastern ada satu sistem canggih yang dipanggil Sistem Respons Suara Interaktif (IVRS).

Sistem ni memang sentiasa ready nak tolong Anda, tak kira waktu bila pun. Tapi ingat, semua panggilan akan dirakam untuk tujuan kualiti dan latihan.

Dengan IVRS, banyak soalan Anda boleh settle tanpa perlu tunggu lama.

Faks

Kalau Anda jenis yang suka guna faks, jangan risau, Great Eastern pun ada sediakan nombor faks khusus untuk insurans am +603 4813 0055

Emel

Untuk Anda yang lebih suka hantar emel, boleh guna alamat emel di bawah ni untuk sebarang pertanyaan atau aduan:

Laman Web Rasmi

Untuk lebih banyak info tentang perkhidmatan Great Eastern, boleh check laman web rasmi Great Eastern www.greateasterngeneral.com

Pusat Perkhidmatan Pelanggan Insurans Hayat

Kalau Anda nak jumpa terus dengan staff perkhidmatan pelanggan, boleh datang ke Pusat Perkhidmatan Pelanggan Insurans Hayat di Ibu Pejabat diaorang. Lokasinya kat tingkat Mezzanine:

Menara Great Eastern
303 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur

Kalau nak buat appointment dulu, boleh klik sini.

Pusat Perkhidmatan Pelanggan Insurans Am

Untuk Anda yang ada insurans am, boleh pergi ke pusat perkhidmatan pelanggan kat tingkat 18 di Ibu Pejabat:

Level 18, Menara Great Eastern
303 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur

Waktu Operasi

Pusat perkhidmatan pelanggan Great Eastern buka dari Isnin sampai Jumaat, jam 8:30 pagi hingga 5:15 petang, kecuali cuti umum.

Tips Call Perkhidmatan Pelanggan Great Eastern

Kat sini ada beberapa tips untuk Anda supaya senang nak hubungi perkhidmatan pelanggan Great Eastern:

  • Sebelum call, pastikan Anda ada maklumat penting macam nombor polisi insurans, nombor telefon, dan alamat emel yang berkaitan.
  • Kalau call, catat masa panggilan tu. Ini penting kalau Anda perlu rujuk semula nanti.
  • Pusat perkhidmatan pelanggan kadang-kadang sibuk, jadi Anda mungkin kena tunggu sekejap sebelum dapat cakap dengan wakil perkhidmatan pelanggan.
  • Kalau ada soalan asas je, guna IVRS untuk dapat jawapan cepat tanpa perlu tunggu lama.

Itu je info yang kami nak share. Harap-harap panduan ni boleh membantu Anda untuk hubungi perkhidmatan pelanggan Great Eastern dengan lebih mudah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *