EzyCash Maybank Cara Apply Online Melalui Maybank2u

Posted on

EzyCash Maybank membolehkan pemegang kad kredit Maybank untuk membuat permohonan untuk mengeluarkan wang tunai dari baki kredit kad mereka dan memindahkan jumlah tersebut ke dalam akaun simpanan atau akaun semasa peribadi Maybank.

Program ini ditawarkan melalui kempen EzyCash/-i melalui Maybank2u, yang merupakan platform perbankan dalam talian Maybank yang memudahkan pelanggan untuk menguruskan kewangan mereka dengan lebih efisien.

Satu daripada tawaran menarik dalam kempen EzyCash Maybank ini adalah kadar faedah sifar untuk tempoh pembayaran 6 bulan.

Ini bermakna anda boleh mengambil wang tunai daripada kredit kad anda dan membayar balik tanpa sebarang faedah selama 6 bulan pertama.

EzyCash Maybank
EzyCash Maybank

Kelayakan Apply EzyCash

Semua pemegang kad kredit utama Maybank sama ada yang baru atau sedia ada layak memohon untuk program EzyCash/-i ini.

Kempen EzyCash Maybank ini terbuka kepada semua pemegang kad kredit utama Maybank, sama ada yang konvensional mahupun Islamik.

Ini termasuk juga pemegang kad kredit kakitangan dan tidak termasuk kad korporat.

Perlukan Akaun Maybank/Maybank Islamik

Jika anda belum mempunyai akaun dengan Maybank atau Maybank Islamik, anda perlu tahu cara buka akaun Maybank atau Maybank Islamik untuk mengakses EzyCash Maybank2u.

Akaun ini mesti merupakan akaun peribadi dan tidak termasuk akaun simpanan bersama atau akaun semasa dengan kemudahan overdraf.

EzyCash Maybank adalah peluang yang menarik untuk mendapatkan wang tunai dengan cepat dan mudah melalui kad kredit Maybank anda.

Dengan kadar faedah sifar untuk 6 bulan dan yuran upfront dikecualikan, ia adalah pilihan yang patut dipertimbangkan untuk keperluan kewangan anda.

Ingatlah untuk membayar ansuran bulanan anda dengan betul untuk mengelakkan caj tambahan.

Cara Memohon EzyCash Maybank2u

Bagi mereka yang berminat untuk memanfaatkan EzyCash Maybank, berikut adalah langkah-langkah mudah untuk memohon:

  1. Log masuk ke www.maybank2u.com.my
  2. Pilih Account & Banking > Cards.
  3. Pilih Apply EzyCash/-i.
  4. Pilih Transfer From dan pilih Kad Kredit anda.
  5. Pilih Transfer To dan pilih Akaun Simpanan Aktif anda, kemudian masukkan jumlah EzyCash/-i yang anda ingin memohon.
  6. Pilih jenis Rancangan EzyCash/-i yang anda inginkan.
  7. Baca, fahami, dan klik Terima untuk menyetujui Terma dan Syarat serta Dokumen Produk (PDS). Klik Submit.
  8. Semak semula butiran permohonan EzyCash/-i anda.
  9. Luluskan permohonan anda melalui Secure2u.

Jumlah pinjaman akan dikreditkan ke dalam akaun Anda pada hari yang sama selepas permohonan EzyCash/-i diluluskan.

Ini bermakna Anda boleh mendapatkan wang tunai dengan segera. Walaupun EzyCash adalah cara yang mudah untuk mendapatkan wang tunai, penting untuk diingat bahawa server untuk permohonan dalam talian tidak akan tersedia setiap hari dari jam 11:30 malam hingga 6:00 pagi (waktu tempatan).

Oleh itu, pastikan Anda membuat permohonan pada waktu yang sesuai untuk memastikan kelancaran proses.

EzyCash adalah kemudahan yang mudah digunakan dan pantas untuk mendapatkan wang tunai daripada baki kredit kad Maybank/Maybank Islamik Anda.

Pengeluaran EzyCash

Jumlah minimum yang boleh dikeluarkan melalui EzyCash/-i adalah RM2,000, manakala jumlah maksimum adalah sehingga 70% dari baki kredit kad yang tersedia.

Jumlah yang diluluskan akan bergantung kepada had kredit kad anda dan baki ansuran yang tersedia.

Jumlah akhir yang diluluskan juga akan bergantung kepada faktor penilaian kredit Maybank dan kelakuan pembayaran kad kredit anda.

Bayaran Balik Pinjaman

Penting untuk membayar bayaran balik EzyCash dengan betul. Jika anda gagal untuk membayar jumlah ansuran bulanan sepenuhnya, caj kewangan normal atau yuran pengurusan berkesan sebanyak 18% setahun akan dikenakan ke atas baki bayaran balik yang tidak dibayar pada tarikh jatuh tempo sehingga bayaran balik itu dibayar sepenuhnya.

Jika anda ingin menyelesaikan baki EzyCash/-i anda awal sebelum tempoh pembayaran berakhir, tiada yuran penyelesaian awal akan dikenakan.

Semua ansuran bulanan yang belum dibayar bersama dengan faedah atau yuran pengurusan akan menjadi segera terhutang dan perlu dibayar.