Cara Dapatkan Bantuan Etiqa Towing Hotline Number

Posted on

Banyak pelanggan Etiqa yang bincangkan tentang perkhidmatan dan nombor hotline towing Etiqa. Apakah service towing Etiqa? Towing Etiqa merupakan satu lagi perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat insurans terkemuka ini.

Jadi, apa itu towing dan kenapa perlu ada nombor hotline untuk ini? Towing merujuk kepada menggerakkan kenderaan yang rosak atau terlibat dalam kemalangan dari satu tempat ke tempat yang lain menggunakan trak atau kenderaan berat lain.

Apabila kenderaan Anda rosak atau terlibat dalam kemalangan, ia boleh jadi sukar untuk menggerakkannya sendiri. Oleh itu, perkhidmatan towing adalah penting untuk membantu Anda menyelesaikan masalah ini.

Etiqa Towing Hotline Number
Etiqa Towing Hotline Number

Etiqa Towing Hotline Number

Etiqa Towing Hotline Number adalah nombor yang disediakan oleh Etiqa untuk memudahkan pelanggan Etiqa mendapatkan bantuan towing apabila diperlukan.

Dalam kes-kes yang merujuk kepada kecuaian atau kemalangan, nombor ini sangat penting untuk membantu Anda memperbaiki kenderaan Anda dengan cepat dan mudah.

Dengan mempunyai nombor ini, Anda akan dapat menghubungi pihak Etiqa dengan mudah dan mendapatkan bantuan secepat mungkin.

Jadi, apa nombor hotline Etiqa Towing? Nombor ini adalah 1800 88 6491 dan Whatsapp +60327804677.

Anda boleh memasukkan nombor ini dalam telefon Anda atau menyimpannya di tempat yang selamat bagi memudahkan akses apabila diperlukan.

Etiqa Auto Assist Care

Etiqa Auto Assist Care adalah satu lagi perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat insurans terkemuka Etiqa di Malaysia.

Perkhidmatan ini memberikan bantuan kenderaan yang lengkap dan komprehensif, termasuk perkhidmatan towing, bantuan jalan raya, dan banyak lagi.

Etiqa Auto Assist Care ditawarkan kepada pelanggan yang membeli polisi insurans kenderaan Etiqa, dan ia boleh diaktifkan dengan membayar tambahan bayaran.

Sekiranya Anda terlupa perbaharui insurans kereta Etiqa, kami nasihatkan Anda untuk segera renew insurans kereta online Etiqa.

Dengan perkhidmatan ini, pelanggan Etiqa akan mendapat manfaat daripada bantuan kenderaan yang selesa dan selamat dalam situasi-situasi yang tidak dijangka seperti kereta rosak atau kemalangan jalan raya.

Etiqa Smile MY

Sekiranya kereta Anda rosak di jalan raya, kami nasihatkan Anda untuk instal atau pasang aplikasi Etiqa Smile MY di telefon. Sila muat turun aplikasi ni secara percuma di Google Playstore, App Store ataupun AppGallery.

Etiqa Smile MY App

Aplikasi Etiqa Smile MY boleh menjejaki lokasi pasukan bantuan Etiqa ketika mereka dalam perjalanan menuju ke Anda. Cara menjejaki pasukan Etiqa menggunakan aplikasi tersebut macam ni:

  1. Buka aplikasi Etiqa Smile MY.
  2. Klik ikon Auto Assist Care.
  3. Masukkan butiran kereta dan sahkan lokasi terbaru Anda.
  4. Lepas tu, Anda akan menerima notifikasi dari pasukan bantuan tunda yang telah pihak Etiqa tugaskan.
  5. Seterusnya, Anda boleh jejaki pasukan bantuan tunda Etiqa dalam aplikasi tersebut.

Selain melalui aplikasi dan nombor diatas, Anda juga boleh hubungi pihak Etiqa melalui:

  • Whatsapp (+60327804677)
  • Email (autoassistcare@etiqa.com.my)
  • Telefon (Malaysia 1800 88 6491 dan Overseas +603 2296 8600)

Kelebihan Etiqa Auto Assist Care

Etiqa Auto Assist Care ni memang bagus sebab dia ada banyak kelebihan yang Anda boleh nikmati. Yang paling best ialah bantuan kerosakan 24 jam.

Maksudnya, kalau kereta Anda rosak tengah-tengah malam atau waktu yang tak sesuai, Anda boleh contact Etiqa Auto Assist Care dan diorang akan hantar tow truck untuk bantu Anda.

Tak cukup dengan itu, Etiqa Auto Assist Care ni punya bantuan pemulangan kenderaan ke Malaysia.

Jadi, kalau Anda berada di luar negara macam Singapore, Brunei, Thailand dan kereta Anda rosak, mereka akan bantu Anda hantar kereta ke Malaysia. Seronok kan? Tak payah risau nak bayar kos yang mahal-mahal untuk hantar kenderaan pulang.

Alternatif Bantuan Perjalanan

Pasukan Etiqa boleh membantu Anda menguruskan teksi, membuat tempahan hotel atau menyewa kereta sekiranya Anda terdampar atau sekiranya kereta Anda rosak atau Anda mengalami kemalangan.

Bantuan Tunda 24 jam

Pasukan Etiqa akan menunda kereta Anda ke Bengkel Premier Etiqa atau bengkel francais Etiqa yang terdekat.

  • 200KM yang pertama adalah pecuma.
  • Seterusnya – RM1.50 per KM (Langgan ke perlindungan tambahan Oto 360 Etiqa untuk mendapatkan jarak menunda tanpa had) .

Bantuan Kerosakan 24 jam

Perkhidmatan ini antaranya:

  • Jump start dan ganti bateri kereta Anda.
  • Gantikan tayar Anda.
  • Isi semula tangki kosong Anda.

Kalau Anda ada keluarga atau kawan yang ikut dalam kereta Anda dan ada hal-hal kecemasan, jangan risau sebab Etiqa Auto Assist Care ni ada bantuan lanjutan untuk keluarga dan kawan.

Maksudnya, kalau ada orang sakit atau kecederaan dalam kenderaan, diorang akan bantu hantar ke hospital dan sebagainya. Memang selamat dan membantu betul Etiqa Auto Assist Care ni.

Jadi, Anda boleh nampak betapa penting dan berguna Etiqa Auto Assist Care ni untuk Anda miliki sebagai pemilik kenderaan.

Selain dari memberikan ketenangan fikiran dan keadaan yang selamat semasa berada di jalan raya, Etiqa Auto Assist Care juga memberikan kemudahan dan kecepatan tindakan dalam memberikan bantuan kepada Anda.